Home Blog Blog Co všechno s námi zvládnete?

Co všechno s námi zvládnete?

„Raději si pořiď lego!" Rada, kterou pravděpodobně dostanete od známých, když jim svěříte svůj záměr postavit si vlastní dům. Ale musí tomu tak být?

Záměrem naší firmy je právě to, aby pro Vás stavba domu nebyla hrozná zkušenost a noční můra, ale proces, který si užijete od začátku až do konce a budete na něj vzpomínat s úsměvem. S čím Vám tedy pomůžeme, nebo dokonce uděláme za Vás? A proč nejsme pouze stavební firmou?

1. Výběr a nákup pozemku

Hned první položka, která Vás potká na cestě výstavby, je poměrně náročná a dost často také podceňovaná. I přestože se zamilujete do pozemku stavebního, nemusí být ke stavbě vhodný. Je nutné prověřit územní plán, studii i regulace obce. Vždy je vhodné informovat se o možnostech stavby přímo na stavebním úřadě. Doporučujeme ověřit si, zda pozemek neleží v záplavové oblasti i stav zasíťování a možnosti připojení. Dále také spojit se s majiteli okolních pozemků. Zajistíme Vám geodetický, radonový, hydrogeologický, archeologický a inženýrsko-geologický průzkum.

2. Výběr typu stavby

Stavíme dřevostavby i domy zděné. S našimi klienty probereme jejich očekávání, na základě kterého doporučíme typ stavby přímo na míru. Zhodnotíme s Vámi všechna pro a proti, navštívíte vzorové domy nebo i dodavatele.

3. Zpracování projektové dokumentace

Kvalitní projektová dokumentace je základem pro hladký průběh dalších navazujících činností. Náš projektant Vám pomůže navrhnout vysněný dům tak, aby byl v souladu s Vašimi představami a zároveň s veškerými podmínkami stavebního úřadu.

4. Vyřízení stavebního povolení

Celý administrativní proces vyřizování stavebního povolení je v Česku zatím zdlouhavý a náročný. Abychom mu však co nejvíce dopomohli, detailně připravíme a doložíme veškeré dokumenty a náležitosti, navštívíme s Vámi úřady a ať se děje cokoliv - vše obratem řešíme.

5. Financování

Jeden velký zádrhel dnešní doby – získání hypotéky. Naši finanční poradci udělají vše proto, abyste dosáhli na takovou částku, kterou potřebujete, a projednají s Vámi veškeré možnosti a typy produktů, kterými lze stavba domu financovat. Pokud jste se rozhodli prodat Vaši stávající nemovitost a financovat nový dům z těchto zdrojů, zprostředkujeme Vám prodej a vy tak získáte kompletní balíček služeb včetně právního servisu.

6. Návrh interiéru
Vizualizace kuchyně nebo koupelny od našich partnerů je standardem, který dostanete v rámci objednávky. Pokud si však nejste jisti, jaké zkombinovat barvy, materiály a nábytek v celém novém domě, nebo třeba i jen v jeho části, je Vám k dispozici naše bytová designérka, která Vám připraví skvělé návrhy a vizualizace.

7. Kompletní provedení stavby

Začínáme přípravou staveniště, pokračujeme základovou deskou a pak už záleží na typu stavby. Výhodou dřevostavby je, že výroba jednotlivých dílů stavby probíhá v halách a na staveništi už pak dům roste v rámci několika dnů. Z vlastní zkušenosti také doporučujeme investovat do kvalitního stavebního materiálu. Každý rok prověřujeme dodavatele a stavebníky, se kterými spolupracujeme, abychom Vám mohli zaručit co nejlepší možné bydlení. Pravidelně sledujeme trendy a technologický vývoj ve stavebnictví, který se snažíme aplikovat. Samozřejmě končíme kvalitní střechou, jejíž typ je dle Vašeho přání.

8. Kvalitní stavební a technický dozor
Základní podmínka toho, abyste se ze stavby nezbláznili. Kvalitní dozor ušetří značné množství času, předchází problémům, zajistí kvalitní provedení, sleduje finanční průběh a dohlédne na bezpečnost na stavbě. Proto i my do této položky investujeme a uvědomujeme si její důležitost. Zajistíme dozor, se kterým budete spokojeni.

9. Úprava terénu, oplocení a osazení zelení

Stavba pro nás nekončí fasádní omítkou a střechou. Zajistíme plošné srovnání terénu, oplocení dle Vašich požadavků, založení trávníku i osázení zelení tak, aby Vaše stavba vypadala co nejdříve hezky jako celek.

10. Kolaudace, zápis do katastru nemovitostí a daň z nemovitých věcí

Poslední položka, ale neméně důležitá. Podáme za Vás Ohlášení dokončení stavby a Žádost o přidělení čísla popisného/evidenčního na příslušný úřad. Připravíme veškeré dokumenty, které jsou nutné ke kolaudaci (provedení revizí, veškeré protokoly, stavební deník, atd.), účastníme se kontrolní prohlídky. Navštívíme za Vás katastrální úřad a podáme návrh na zahájení řízení o povolení vkladu do katastru nemovitostí. Připravíme přiznání k dani z nemovitých věcí a včas doručíme na příslušný finanční úřad.

Víme, že toho, co je potřeba ohledně výstavby domu zařídit je opravdu mnoho.

S námi ale všechno zvládnete.