Home Blog Blog Horský apartmán jako nová chata

Horský apartmán jako nová chata

V minulosti se v našich zemích stalo populární chataření a chalupaření. Je to pochopitelné, jelikož v tomto čase neexistovala jiná možnost, jak utéct z města ven. Do přírody. Lidé si oblíbili své „druhé bydlení", a proto také tento fenomén chat a chalup trvá dodnes.

České chaty a chalupy mají jistě své kouzlo a pomáhají také udržovat domácí cestovní ruch. Nicméně doba jde stále dopředu. Obyvatelé měst stále chtějí do přírody, jen by si přáli zachovat svůj standard kvality ubytování, udržet si určitý komfort. K tomu jim nyní dopomáhají rekreační apartmány, které zaujaly i zahraniční turisty, např. z Ruska nebo Polska.

Často jsou nové, moderně, ale útulně zařízené. Najdeme zde myčku, televizi, kávovar, připojení k wifi i další vymoženosti, které jsou nyní každodenní součástí našich životů. Avšak stále jsme obklopeni přírodou a můžeme si tak užívat pohledy na západy slunce z prostorné terasy s hrníčkem v ruce a kochat se pohledy na zelené kopce. Dýchat čerstvý horský vzduch.

Pokud rádi lyžujete, apartmány jsou i vhodnou alternativou k horským hotelovým střediskům. Často jsou postaveny v blízkosti sjezdovek, v okolí se pohybuje méně lidí a můžeme využít úschovny na lyže přímo v apartmánovém domě.

Vzhledem k tomu, že je to „pouze" apartmán, nemusíte se starat o dřevo, o zahradu a velké opravy. Šetří Váš čas, který byste jinak využili k této práci. Můžete se věnovat jen své rodině a odpočinku.

Apartmán si také můžete pořídit na investici. Spousta rodin ocení možnost tohoto typu ubytování v horách, především přes sezónu. Investované peníze se Vám tak vrátí zpět. Lze využít i služby, která se Vám bude o apartmán starat, ubytovávat hosty a Vám jen budou přibývat peníze na účtu. Na důchod pak budete mít možnost druhého domova nebo alespoň místo v přírodě, vhodné pro setkávání s vnoučaty.

Chalupa je jistě kouzelná, ale apartmán je vhodnou alternativou, která přináší radost, pobyt v přírodě a šetří čas.